Mrt

"Ben size taaruzu değil ölmeyi emrediyorum"

Mustafa Kemal ATATÜRK

Okulumuzda düzenlenen programlarla Çanakkale zaferimizin 109. yıl dönümü kutlanarak aziz Vatanımız için toprağa düşmüş şehitlerimiz anıldı. Emek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Ramazan ayının gelişi öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladıkları panoyla selamladı.

Şbt

2. Dönem 1. Veli toplantımızı değerli velilerimizin katılımlarıyla gerçekleştirdik. Katılımlarından dolayı velilerimize teşekkür ederiz.

1. Dönem sonu

Ara

Okulumuz öğrencilerine İletişim Becerileri semineri kapsamında iletişim engelleri, etkili iletişim yolları ve sosyal medyada iletişim konuları üzerine bilgi verilmiştir.

Ara

2023-2024 eğitim öğretim yılı özel hedeflerimizden iletişim becerileri kapsamında velilere özgü düzenlenen aile içi iletişim videoları velilerimizin izlemesi için paylaşıma açılmıştır.

Ara

Meslekî eğitimin yanında akademik eğitimde de başarıyı hedefleyen okulumuzda 12. sınıf öğrencilerine her hafta düzenli olarak TYT deneme sınavları yapılmaktadır. Deneme yelpazesini genişleten okulumuz, 11. sınıfları da kervana dahil etti.

Ara

Okulumuz öğrencileri “Psikolojik Sağlamlık” konusunda okul psikolojik danışmanımız Melike KAHRAMAN YILMAZ tarafından bilgilendirildi. Psikolojik sağlamlık düzeyini arttırmak için öğrencilerin kendilerinde oluşturacağı tutum ve davranışların neler olduğu vurgulandı.

Ara

Okulumuz öğrencileri “Verimli Ders Çalışma ve Test Çözme Teknikleri” konusunda okul psikolojik danışmanımız Melike KAHRAMAN YILMAZ tarafından bilgilendirildi. Zamanı doğru kullanmak ve verimli ders çalışmak için öncelikle hedeflerin belirlenmesi gerektiği hatırlatıldı.

Bu hedeflere ulaşabilmek için günlük, haftalık ve dönemlik planlar yapmanın önemi vurgulandı.

Ara

Okulumuzda öğrencilerimizin gelişimi açısından yapılması gerekenler konularında velilerimizle iş birliği içerisinde olmak amacıyla veli toplantısı düzenlendi.

Katılım gösteren tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Nasıl ki ülkeler, milletler, topluluklar varlıklarını şekillendirdikleri kültürleriyle devam ettirebiliyorsa, kurumlar da oluşturdukları kültürle daha sağlam misyonlar yüklenebilir.

Hamuru insan olan okulların, sağlam nesiller yetiştirebilmesi, sağlam bir okul kültürü ile mümkündür. "Mutlu öğretmen, mutlu öğrenci" şiarıyla hareket eden Karaçoban MTAL ailesi olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlediğimiz dayanışma gecemize katılıp kurum-aile kültür ve şuurunu bir kez daha tatmamıza vesile olan arkadaşlarımıza ve değerli ailelerine teşekkür eder, tüm öğretmenlerimizin ve meslektaşlarımızın gününü yürekten kutluyoruz.

Karaçoban MTAL Ailesi

Kas

Öğrencilerimize, trafik polisi Uğur BALIK tarafından temel trafik bilgileri ve trafikte güvenlik konulu seminer verildi.

Kas

'Başkalarını bilmek bilgeliktir, kendini bilmek ise aydınlanmadır.'

Dünya felsefe günü münasebetiyle Felsefe öğretmenimiz Pınar YILDIZ BAYGÜL ve öğrencilerimizin birlikte hazırladıkları pano.

Kas

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde öğrencilerimiz fidan dikerek çeşitli etkinliklerde bulundu.

Kas

Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran büyük bir liderin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde onu bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyoruz.